Langt de fleste gange, hvor man skifter over på Barf fra tørfoder, så vil man forholdsvis hurtigt bemærke, at hunden er i bedre form, småskavanker som kløe, måske allergi forsvinder. De affaldsstoffer, som over tid er ophobet i hunden, vil bare komme ud gennem tarmsystemet. Afføringen bliver mindre(Tegn på bedre optagelse) og hårdere.

I nogle tilfælde kan man opleve, at disse affaldsstoffer skiller sig ud på andre måder. Måske øget kløet e.lign. 

En hund der skal omstilles fra tørfoder til råt kød, anbefaler man typisk en uge på kallun, inden man begynder på rigtig BARF. Her i huset omstillede vi dog bare fra den ene dag til den anden, uden nogen former for problemer. Alle vore 3 hunde elsker det, står meget flottere og virker generelt, som om de trivedes bedre. Den første uge kørte vi dog på kylling og kalkun, som er lidt lettere for maven at nedbryde.

RETNINGSLINIER FOR FODERMÆNGDE OG TYPER

Det er det gode ved dette foder. Man behøver ikke spekulere i hvalpe, junior og voksenfoder, om hunden er en stor eller lille race. Det er samme foder hele livet, nøjagtig ligesom i naturen. Det er blot mængden der ændres. Nedenstående tabel er blot vejledende, da det er forskelligt fra hund til hund, hvad behovet er alt efter optagelse og aktivitet. Vores voksne Grosser Schweizer Sennenhund ligger på godt 1 % af sin kropsvægt. Hun vejer 41 kg og får ca 550gr om dagen. 
M.h.t. hvalpe, så er de sikkert tykke, når de kommer fra opdrætteren, hvilket også er fint de første 3 måneder, men derefter skulle de gerne slanke sig. De skal selvfølgelig ikke være tynde, men bestemt heller ikke tykke. Særlig store hunderacer må gerne holdes i god form (uden at være tykke), da de ellers kan tage skade i skelettet, pga hurtig og forkert vækst. Nøjagtig samme regler, fordele og ulemper, som hvis hunden havde været på tørfoder.

KUN VEJLEDENDE. Ingen hunde er ens og det er vigtigt man kigger på sin hund.


7-10 uger ca 10% af kropsvægt
10-16 uger ca 8 % af kropsvægt
16-20 uger ca 7% af kropsvægt
20-24 uger ca 6% af kropsvægt
24-36 uger ca 5 % af kropsvægt
36-56 uger ca 4% af kropsvægt
56-68 uger ca 3 1/2% af kropsvægt
68 uger og frem ca 2-3 % af kropsvægt