Dansk Kennelklub eller DKK, er klubben, som har alle hunde i DK, som udsteder stambøger, sætter avlsregler for racerne og årligt arrangerer flere udstillinger. De samarbejder med FCI og uanset hvor i verden man køber hund, så skal man sørge for, at de opdrættes i FCI regi, for ellers kan stambogen ikke korverteres til en DK stambog. 

Klubben for Hyrde- Kvæg- og Gårdhunde eller KHKG, er specialklubben som Grosser Schweizer Sennenhund hører under. KHKG er en underklub til DKK, som har specialiseret sig i små hunderacer. Hvert år afholder de udstillinger, gældende på ligefod med DKK´s udstillinger. De udgiver ligeledes 4 gange om året et blad, hvor vores racerepræsentant kan udgive, oplyse og indklade til medlemsmøder. Forslag til avlsændringer skal indgives til avlsudvalget i KHKG, som så tager det videre med til DKK´s avlsudvalg, hvor eventuelle ændringer foretages. På medlemsmøder er det kun medlemmer af KHKG, som kan stemme. Alle er velkomne, kan deltage i diskussioner, stille forslag osv, men kun medlemmer kan stemme.

Dansk Schnauzer og Pinscher Klub eller DSPK, er specialklubben som Affenpinscher hører under. De er en underklub til DKK. De arrangerer udstillinger, tager stillinger til avsregler, udgiver blade og arbejder generelt for racen i DK. De refererer til DKK